MEST STILLEDE SPØRGSMÅL

Har du et spørgsmål, som du ikke finder nedenfor, er du altid meget velkommen til at kontakte Vivag.

SPØRGSMÅL & SVAR OM INTIMPLEJE

Intimplejeprodukter som fx intimsæbe, intimservietter osv. er særligt tilpasset den intime zone og har en lav pH-værdi, som svarer til pH-værdien i intimzonen. På den måde beskytter intimplejeprodukter den naturlige balance frem for at udfordre den.

Hvordan vasker jeg mig med intimsæbe?

Når du er i bad og skal vaske dit underliv, er det vigtigt at huske på, at du ikke skal vaske dig oppe i selve skeden, men kun på de ydre kønsdele. Tag en lille håndfuld Vivag Intimsæbe i hånden og masser sæben på området ved skedeindgangen, kønslæberne, klitoris og mellemkødet ved skeden.

Det er vigtigt, at du ikke benytter en almindelig sæbe til vask af dit underliv. I dette miljø skal pH-værdien nemlig ikke være for høj, og for at være sikker på, at det sure miljø vedligeholdes i og ved skeden, er det vigtigt at bruge en intimsæbe der passer hertil.

Husk i øvrigt, når du tørrer dig efter endt toiletbesøg, at trække papiret tilbage mod numsen, og ikke fremad mod skedeåbningen. På den måde undgår du at bakterier fra endetarmsåbningen ind i skeden.

Huden i den intime zone er mere følsom sammenlignet med huden på resten af kroppen. Derfor er det vigtigt, at du bruger produkter med lav pH-værdi tilpasset den intime zone, som fx Vivag Intimsæbe. I den intime zone findes der en række gavnlige bakterier, som har til formål at bevare den naturlige balance og bekæmpe de uønskede bakterier som fx kan medføre bakteriel ubalance og ubehag i intimzonen.

Vil du vide mere om, hvorfor du bør anvende intimsæbe til pleje at underlivet – se her.

Vivag er udviklet, så du kan bruge produkterne dagligt og efter behov.

 

Du kan i princippet bruge lige så meget, du vil. Men vi anbefaler, at du bruger en portion på størrelse med en valnød.

 
 

Du kan bruge Vivag-produkter, som intimsæbe og intimservietter, fra puberteten og første menstruation. Vivag ® Plus vaginalkapsler må ikke anvendes til børn under 12 år.

Ja, Vivag Intimgel er vandbaseret, og du kan sagtens bruge den sammen med kondom og pessar. Hvis du benytter materialer af silikone, bør du dog være opmærksom på, at du skal bruge silikonecreme.

Vivag er tilpasset den intime zone med en lav pH-værdi og udover Vivag intimsæbe med tranebær, så er produkterne parfumefri. Alle Vivag-produkter er derfor fremstillet med den største omsorg for dig og din naturlige balance i underlivet

Alle dufter forskelligt, og både mænd og kvinder har hver deres særlige duft i underlivet, og det er helt normalt. Uanset hvilken duft du har, eller hvilke symptomer du møder, så er det vigtigt, at du passer på den naturlige balance i din krop, og det er derfor en god idé at vælge intimplejeprodukter frem for almindelige sæber, da intimsæbe er specielt tilpasset den intime zones lave pH-værdi.

Hvis du oplever ændringer i din duft eller lugtgener kan det dog være en god idé at kontakte lægen, da lugtforandringer kan være tegn på ubalance i underlivet. Husk, at du ikke skal være bange for at bestille en tid hos din læge, hvis du er i tvivl om symptomerne i dit underliv.

Du kan læse om fire typiske lugte fra underlivet lige her.

Hvis du oplever lugtgener i mindre grad, kan du prøve at anvende Vivag Intimsæbe eller Vivag Intimservietter, som begge kan være med til at fjerne lugtgener fra den intime zone og skeden. Hvis man oplever en generende lugt fra underlivet, har det ikke nødvendigvis noget at gøre med, hvor tit man vasker sig. Hvis lugten fra skeden bliver ved anbefaler derfor, at du kontakter din læge for at få det undersøgt, så du evt. kan få den rette behandling.

Vil du vide mere? Så kan du blive klogere lugt skeden lige her.

Man kan som kvinde opleve at lugte af fisk fra skeden, og det er bestemt ikke en rar oplevelse. Lugten opstår typisk i forbindelse med samleje, og fordi der er opstået en ubalance i den vaginale bakterieflora, så er de uønskede bakterier kommet i flertal, pH-værdien stiger, og den generende lugt opstår. Men det kan der rettes op på fx vha. Vivag ® Plus vaginalkapsler, som er et naturlægemiddel, der bidrager til at genoprette den naturlige bakterieflora. Hvis lugten fortsætter, bør du opsøge læge for at afklare årsagen.

Læs mere om Vivag ® Plus vaginalkapsler 

Læs mere om fiskelugt og andre typiske lugte fra underlivet her. 

Nogle kvinder oplever irritation af huden efter intimbarbering. Det kan skyldes blandt andet sart hud, men det kan også skyldes brug af skrappe produkter ved barberingen. Hertil kommer, at hvis man ikke er grundig nok med hygiejnen, så kan man opleve at få irriteret hud i form af fx røde knopper. Sørg derfor altid for at anvende rene redskaber, og vask bagefter huden godt med fx Vivag Intimsæbe.

Der er flere ting, du kan gøre:

  1. Anvend intimplejeprodukter. De er nemlig fremstillet specielt til at passe på den naturlige pH-balance i underlivet.
  2. Skyl godt efter med vand, når du har været i bad, og sørg for at tørre dig godt.
  3. Husk altid at “tørre bagud” i forbindelse med toiletbesøg
  4. Husk at skifte bind/tamponer ofte i forbindelse med menstruation.
  5. Behold ikke den våde bikini/badedragt på alt for længe, når du har været i svømmehal, pool eller lignende.

 

Vil du vide mere, kan du finde flere gode råd om bl.a. intimpleje og hygiejne her.

Der kan være mange årsager til, at du oplever tørhed i underlivet. Det kan blandt andet opstå i forbindelse med træthed, hormonelle forandringer og/eller graviditet og over halvdelen af os oplever tørhed i underlivet efter overgangsalderen. Oplever du gener med tørre slimhinder, kan du med fordel benytte Vivag Intimgel.

Du kan læse mere om tør skede og tørre slimhinder og finde gøde råd til, hvad du kan gøre, lige her.

I forhold til tørre slimhinder i skeden vil vi anbefale dig at benytte vores Intimgel, men også vores Intim Barrierecreme. Intimgelen vil være optimal at bruge lige inden sengetid, da den vil være med til at modvirke vaginal tørhed. Du kan desuden bruge den som glidecreme, hvis du oplever ubehag ved samleje på grund af tørhed. Om morgenen vil vi anbefale dig at bruge vores Intim Barrierecreme, som bidrager til, at den naturlige fugtbalance i underlivet bevares. Den beskyttende creme er desuden tilpasset kvinder under og efter menopausen.

Læs mere om tørre slimhinder i underlivet lige her. 

Mange oplever at få tørre slimhinder som en del af overgangsalderen. Det skyldes, at ca. 50 % af os kvinder får dét, der kaldes atrofisk vaginitis – en naturlig udtynding af skedevæggene på grund af nedsat østrogen. Når niveauet af østrogen i kroppen daler, bliver slimhinderne i skeden både tyndere og mere sårbare og følsomme, hvilket kan være både ubehageligt og smertefuldt. Oplever du gener ved tørre slimhinder som følge af overgangsalderen, kan du læse meget mere her.

Ja, det kan du med fordel! Under menstruation kan det være rart at starte dagen med et varmt bad, der kan friske dig op og afhjælpe evt. ubehag. Her er det vigtigt, at du ikke benytter skrappe sæber i det intime område, men i stedet vælger en sæbe, der er særligt tilpasset den intime zone som fx Vivag Intimsæbe. Du kan også med fordel have en pakke Vivag intimservietter med dig i tasken under din menstruation, så du altid har dem ved hånden ved fx tamponskift eller lignende.

Vil du vide mere om menstruation, kan du blive endnu klogere her. 

Det er helt normalt at opleve ændret lugt fra underlivet under og umiddelbart efter menstruation. Menstruation er nemlig med til at ændre pH-værdien af dit underliv, så den bliver mere basisk, hvilket udskiller en stærkere duft. Hvis du føler behov for at vaske dig i løbet af dagen kan du med fordel tage Vivag intimsæbe med i badet eller have en pakke Vivag intimservietter med dig i tasken. De er nemlig særligt tilpasset den intime zone, så du kan passe bedst muligt på din naturlige balance.

Læs mere om menstruation i vores blogindlæg lige her. 

Både mænd og kvinders underliv kan se ud på et utal af forskellige måder, ikke to er nemlig ens!

Uanset hvordan du ser ud forneden er du derfor helt unik og helt normal på samme tid. Hvis du oplever forandringer, gener eller smerter skal du selvfølgelig være opmærksom, men ellers er vi sikre på, at du er helt perfekt, som du er.

Læs mere her om det “normale” underliv her.

Du kan købe Vivag på apoteket og i Matas samt på forskellige webshops.

Apopro.dk

Apoteket-online.dk

dinApoteker.dk

Matas.dk

Mecindo.dk

Med24.dk

Webapoteket.dk

Helsebixen.dk

Jala-helsekost.dk

Apotekeren.dk

Ja, der er gelatine i Vivag Plus, som kommer fra kvæg.

Scroll to Top