Hvorfor skal man bruge intimsæbe?

Måske tænker du, at det er lidt fjollet at snakke om, hvordan man vasker sig rigtigt forneden, for det har vi jo alle sammen lært, da vi var helt små. Eller har vi?

Der er er faktisk ikke så mange, der ved, at vores skede og intime zone har en langt lavere pH-værdi end resten af kroppen og derfor kræver særlig mild pleje og omsorg, så de sarte slimhinder ikke irriteres, og så den rigtige bakteriebalance i skeden bibeholdes. Derfor har vi samlet lidt fif og fakta til dig om, hvorfor det er en god ide at bruge intimsæbe.

GUIDE TIL, HVORDAN DU PASSER PÅ DIT UNDERLIV MED DEN RIGTIGE INTIMVASK

 

HVAD SKER DER, HVIS JEG BARE BRUGER ALMINDELIG SHOWERGEL ELLER SÆBE TIL UNDERLIVET?

Helt almindelige kropssæber, bodyshampooer eller showergels er superfine, når du skal vaske kroppen ren i badet. Men almindelige sæber har en pH-værdi på omkring 7, hvilket passer fint til resten af kroppen, der har en pH-værdi på 5,5, men kan være skadelig, hvis du bruger sæberne i intim-området. Din skede har nemlig en noget lavere pH-værdi på 4, og for at bibeholde det sure miljø i underlivet, er det vigtigt, at du bruger en sæbe, der er tilpasset til lige netop det område på kroppen.

Når du bruger en intimsæbe som fx Vivag Intimsæbe, kan du være sikker på, at den også har en lav pH-værdi på 4, som er med til at bevare den balance, der skal være i underlivet.

HVORDAN FØLES DET, HVIS PH-VÆRDIEN I SKEDEN KOMMER UD AF KURS?

Mange kvinder døjer med gener som kløe, irritation og svien i underlivet. Alle tre symptomer kan være tegn på, at din pH-værdi er i ubalance. Det kan enten skyldes, at du – som nævnt – bruger en sæbe med en for høj pH-værdi, men det kan faktisk også være forårsaget af, at du vasker dig for meget. Det er nemlig meget vigtigt, at du ikke overdriver vask i intimområdet, da det ligeledes kan forstyrre den naturlige balance.

Faktisk er det også misforstået, at vi skal tørre os ved at gnide håndklædet frem og tilbage over huden i intimzonen. Hvis du nøjes med at duppe dig tør, undgår du at irritere de sarte slimhinder i området og mindsker risikoen for tørhed og kløe.

VÆLG SÅ VIDT MULIGT EN INTIMSÆBE, SOM ER MILD, ALLERGIVENLIG OG PARFUMEFRI.

Når du så står foran hylden og skal vælge imellem de mange udgaver af intimsæber, er det en god ide at tænke på, at sæben skal bruges til den (måske) mest sensitive del af din krop. Derfor vil det være en god ide at gå efter en sæbe, som er mild og skånsom.

Men hvordan gør man så lige det? En praktisk huskeregel kan være at gå efter intimsæber, der er parfumefri, og som er certificeret med enten AllergyCertified eller Asthma Allergy Nordic. Det er nemlig din garanti for, at produkterne ikke indeholder allergifremkaldende ingredienser. Vivag Intimsæbe er fx mærket med Asthma Allergy Nordic og er uden parfume.

VIVAG INTIMSÆBE – DIT UNDERLIVS YNDLINGSSÆBE

Intimzonen har brug for specielt tilpasset pleje, eftersom underlivet har en lavere pH-værdi end resten af kroppen. Vivag intimsæbe har en lav pH-værdi (4), som er med til at beskytte mod irritation og udtørring af huden, og indeholder mælkesyre, som er med til at bevare den naturlige balance i underlivet. Produktet har en blød konsistens, som gør den nem at skylle af kroppen for en frisk og behagelig bruseoplevelse. Desuden er Vivag Intimsæbe anbefalet af Asthma Allergy Nordic og er naturligvis fri for parfume.

Med Vivag Intimsæbe får du derfor en mild og skånsom sæbe fremstillet på dit underlivs præmisser. På den måde kan du med sikkerhed undgå at udsætte din hud for stoffer, der er allergifremkaldende.

VÆRD AT VIDE OM INTIMBARBERING OG VELVÆRE I UNDERLIVET

Handlede det udelukkende om at værne om dit intime velvære, ville det være bedst, hvis du lod skraberen ligge og gav din intimzone fred og ro. Der kan dog være mange grunde til at barbere sig, og uanset hvad du har valgt, så er det din krop og dit valg alene. Hvis du barberer dig forneden, er der dog et par fif, der er gode at have med sig: Sørg først og fremmest for, at den skraber, du anvender, er helt ren og fri for bakterier, som ellers kan være kilde til hudirritationer og røde knopper.

Bruger du en engangsskraber, må du lige i denne sammenhæng kaste sparsommeligheden af dig og sørge for at få den skiftet ud jævnligt. Bruger du ikke en engangsskraber, kan du med fordel sørge for at få skoldet skraberen i ny og næ, så alle bakterierne slås ihjel. Og husk naturligvis at anvende en intimsæbe som fx Vivag Intimsæbe og ikke en almindelig sæbe, når du barberer dig.

Scroll to Top