Det normale underliv er en myte! Dit og alle andre underliv i verden er nemlig helt unikke

Ligesom der ikke findes to ens mennesker på jorden, findes der heller ikke to ens underliv. Det er derfor umuligt at sige, hvad et normalt underliv præcis dækker over. Dit underliv kan nemlig sagtens være helt normalt, selvom det adskiller sig fra alle dine veninders og slet ikke ligner din mors, søsters eller fasters.

ELSK DIT UNDERLIV PRÆCIS SOM DET ER

Når det kommer til underlivet – og særligt venusbjerget og de ydre kønsorganer – vil de fleste bare gerne være helt normale og ikke skille sig ud. Når noget er normalt, betyder det, at det er almindeligt, gennemsnitligt og ordinært. Men når det kommer til det kvindelige underliv, kan den definition ikke rigtig bruges. For alle kvinder ser forskellige ud for neden.

Med underliv er der bare mange normaler, så derfor kan du godt regne med, at du er fuldstændig normal, selvom du ser lidt anderledes ud end andre kvinder, du kender. Der findes nemlig ingen facit for, hvordan et underliv helst skal se ud, og helt forskellige faconer, farver og behåringer kan derfor være lige normale – og lige skønne! Så prøv, om du kan lade være at sammenligne dig for meget med andre, men i stedet finde en glæde ved og kærlighed til dit underliv, præcis som det er.

TRENDEN MED INTIMBARBERING HAR MEDFØRT ET EKSTRA FOKUS PÅ UNDERLIVETS UDFORMNING

Efter at intimbarbering et blevet mere og mere almindeligt blandt kvinder – især de yngre – er der også helt naturligt kommet et større fokus på, hvordan de kvindelige kønsdele egentlig ser ud, eftersom flere af dem ikke længere er dækket af hår. I virkeligheden er underlivet lige så unikt og karakteristisk for en person som ansigtet, og der er stor forskel på, hvor store eller små kønslæberne er, hvordan venusbjerget ser ud, og hvilken frisure kvinder vælger at have forneden. Det vigtigste er, at alle faconer, kombinationer og hårlængder er lige gode – og lige normale.

ER MIT UDFLÅD NORMALT?

Mange har svært ved at finde ud af, om deres udflåd er normalt. Både når det kommer til mængde, konsistens og lugt. Nogle føler, de har for meget udflåd, mens andre føler, de har for lidt. Men her er det vigtigt at holde sig for øje, at udflåd påvirkes af mange faktorer. Dit udflåd afhænger blandt andet af din menstruationscyklus, og om du bruger hormonel prævention. Dels er det forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor meget udflåd hun har, men det svinger også ofte i løbet af din cyklus.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din udflåd er normal, eller hvis du oplever, at den ændrer konsistent eller lugt, så kontakt din læge, og få det undersøgt. Det kan nemlig være tegn på en ubalance i bakteriefloraen i underlivet.

HVORDAN VED MAN EGENTLIG, OM ENS UNDERLIV ER NORMALT?

Selvom man ikke kan definere, hvordan et gennemsnitligt eller et normalt underliv ser ud, er der alligevel en normal, når det kommer til fx bakterieflora, udflåd og menstruation. Et normalt underliv skal ikke klø, svie eller på nogen måde give anledning til smerter. Men igen er det meget individuelt fra kvinde til kvinde, hvad der føles normalt og rart, og hvad der føles forkert og ubehageligt. Så hvis du selv har det godt med dit underliv og ikke synes, at du oplever gener, så er det den bedste indikation på, at dit underliv er helt normalt.

Oplever du derimod forandringer, er det vigtigt, at du er opmærksom på det og tager det alvorligt i stedet for at ignorere det. Når du værner om dit underliv, respekterer du nemlig din krops signaler og passer på dig selv og din intime sundhed.

BRUG INTIMSÆBE, DER ER AFSTEMT EFTER DEN LAVE PH-VÆRDI I DIT UNDERLIV

pH-værdien i vagina er lavere (ca. 4) end på resten af kroppen (ca. 7). Derfor er det vigtigt, at du ikke bruger en almindelig sæbe til at vaske dine intime områder, men i stedet bruger en intimsæbe, som er tilpasset en pH-værdi på 4, og som også gerne er fri for parfume.  Brug fx Vivag Intimsæbe, som er mild og blød, så du får en frisk og god fornemmelse, efter du har vasket dig. Husk dog kun at vaske dig udvendigt, og overdriv ikke vask af underlivet.

Hvis din pH-værdi ændrer sig, kan det være tegn på, at underlivet har unormalt mange uønskede bakterier. Det vil du typisk opleve ved, at du dit underliv pludselig lugter anderledes, svier eller klør. En god intimsæbe kan hjælpe til at holde den lave pH-værdi i vagina og dermed hjælpe til at bevare din naturlige bakterieflora.

Scroll to Top